Na vesnici se vám to možná stát nemůže, ale stačí bydlet v trochu větší obci nebo ve městě a jednoho rána se můžete dočkat velmi nepříjemného překvapení. Dosud krásná, čistá fasáda vašeho domu nebo sloupky plotu mohou být náhle zohaveny graffiti čmáranicemi. A vám zbudou akorát oči pro pláč.

Nemůžete tomu nikterak zabránit ani předejít. Když se nějaký vandal rozhodne posprejovat vám dům, zkrátka to přes noc udělá. A čmáranici tak snadno neodstraníte ani nepřemalujete – rychle zjistíte, že pod novým nátěrem stále prosvítá. A že byste kvůli ní měli předělávat kus celé nové fasády? Do toho se chce málokomu. Proto je ideálním řešením povolat si čisticí firmu, která se podobně jako Čištění Express CZ specializuje na profesionální odstraňování graffiti nápisů a obrázků. Je jedno, kde vám je vandal udělal, v jakém rozsahu a jak vysoko – vše jde s jejich profivybavením odstranit, a to tak, že po jejich odjezdu nepoznáte, že váš dům byl ještě nedávno zohyzděný.

Ochrana před sprejery

Možná si říkáte, že jednorázové odstranění graffiti vám příliš nepomůže. Co když se sprejer rozhodne hned příští noci přijít znovu a zase vám zničí fasádu či jinou součást domu? Mohlo by se to stát, ale i tady existuje řešení – před útoky vandalů se můžete alespoň částečně bránit pomocí antigraffiti nátěrů. O co jde? Pokud si povoláte profesionály, kteří se zabývají odstraňováním graffiti, jistě vám jako součást svých služeb nabídnou i aplikaci speciálních nátěrů, které působí jako antigraffiti ochrana. Pokud se pak někdo pokusí posprejovat vám majetek, neuspěje. Je to jednoduché, funkční a vyplatí se to všem, kteří se často potýkají s takovými útoky – a nebo jim zkrátka chtějí preventivně předejít.

Raději od odborníků

Jistě, antigraffiti nátěry si můžete na svůj majetek dát sami. Ale většinou je vhodné natřít jimi celou fasádu, takže se jedná o práci ve výškách. A nebo je zdí a ploch plotů tolik, že byste nad tím strávili spoustu času a nakoupení takového množství nátěrů by vás stálo dost peněz. Proto většina lidí volí jednodušší variantu a volá si na to odborníky. Ti vědí, jak na to, a udělají vše za vás.