Každá součást vašeho domu potřebuje alespoň jednou za čas důkladný úklid a vyčištění, které zaručí, že povrchy budou i nadále krásné, lesklé a vydrží takové ještě na dlouhá léta dopředu. A to platí nejen o kobercích, krytinách, nábytku či schodištích, ale také o dlažbě. A to ať už máme vnitřní, nebo tu venkovní – pravidelnou údržbu vyžaduje každá.

Žula, mramor, keramika, porcelán, kámen či jakýkoliv jiný materiál – dlažba je dnes vyráběna z různých přírodnin a každá z nich tak vyžaduje jiný přístup a péči. Nestačí, že ji pravidelně zametáme a vytíráme. I do dlaždic se totiž zažírá špína, spáry ztrácejí svůj původní lesk a šednou a černají, rohy jsou obvykle těžko dostupné, a tak ani pravidelné vytírání nezajistí dokonalý úklid. Pokud o tento skvost nechceme přijít a brzy ho měnit za jinou dlažbu, měli bychom té současné věnovat alespoň chvíli pozornosti – a objednat si horkovodní čištění dlažby.

Pára či stroje

Nezáleží na tom, z čeho je vaše dlažba, jak je stará, jestli je venku či uvnitř a nebo jestli s ní máte obložené i stěny. Pokud si objednáte profesionální čištění, bude rázem jako nová. Metod je přitom nespočet a záleží jen na vás nebo na úvaze profesionálů, kterou využít. Nejčastěji se používá horkovodní čištění dlažby, které díky vysokým teplotám vody dokáže zahubit veškeré bakterie a další mikroorganismy usazené ve spárách i samotných dlaždicích. Obdobné je přitom čištění horkou párou, kdy se vůbec nemusejí používat chemické prostředky. Ale objednat si můžete i mechanické čištění dlažby, které zajistí také naprosto dokonalý výsledek.

Do posledního milimetru

Když vytíráme, nikdy neodstraníme veškeré nečistoty – to bychom si museli kleknout na kolena a vydrhnout každý milimetr podlahy. Pro čisticí stroje to ale neplatí – ty umyjí a odstraní špínu a mikroby z každého kousku dlažby. A to včetně těžko dostupných rohů, hran a spár. Čištění spár je totiž tím nejzáludnějším, s čím se běžně u své dlažby potýkáte – pro profesionály to ale není problém. A co víc, v případě zájmu vám nabídnou i impregnaci dlažby, což jí zajistí dlouhodobé udržení čistoty a lesku.