Zamést, vytřít a je to hotovo. Také u vás čištění podlah probíhá podobným způsobem a víc ho neřešíte? Pak patříte mezi 90 procent populace, která úklid odbývá tímto způsobem a pak se diví, proč jsou podlahy zašlé, povrchy poškrábané a proč se tak brzy musejí pokládat nové krytiny. Podlahy totiž potřebují řádnou péči.

Je jasné, že běžný úklid se dá zvládnout tímto způsobem – ať jde o povrchy ve vaší firmě, domácnosti nebo výrobní hale. Na hloubkové čištění není čas, energie ani peníze. Ale přece jen, jednou za čas je vhodné zauvažovat o tom, že i o podlahy bychom se měli starat pečlivěji – podobně jako třeba o koberce, které také alespoň někdy necháváme profesionálně a hloubkově vyčistit, abychom je zbavili roztočů a dodali jim původní lesk. S podlahami a PVC povrchy je to úplně stejné. Jen nás to prostě běžně nenapadne.

Důraz na materiály

Nezáleží na tom, jestli máme obyčejné lino, parkety, dlažbu, PVC povrchy nebo jsme fajnšmekři a máme podlahy poskládané z nejrůznějších kousků kamene či tropického dřeva. Všechny potřebují údržbu, a to ne jen tak obyčejnou, pokud mají vydržet léta. Profesionální čištění podlah nabízí přesně to, co je třeba. Pokud si na pomoc povoláme profesionály, přivezou si s sebou čisticí stroje přímo na míru našim podlahám – ať už máme jakékoliv krytiny, dokážou je vyčistit. A to jak s pomocí desinfekčních prostředků, tak třeba i bez nich – například horkou párou. Neodolá jim žádné zákoutí, nepřehlédnou jediné místečko, vyčistí spáry i rohy, okraje i místa, kam se běžně nedostaneme. A to s použitím vlastní techniky i přípravků a s ohledem na specifické vlastnosti každé podlahy. Vědí, jak se k materiálům chovat, jak neponičit životní prostředí a jak se zbavit nečistot a bakterií na dlouhé týdny dopředu.

Desinfekce i impregnace

Jasnou součástí úklidu je pro ně nejen desinfekce, ale i impregnace podlah. Ta zaručí, že je vše nejen dokonale čisté a nablýskané, ale že tento stav vydrží ještě dlouhé dny a týdny po jejich odchodu. Podlahy jsou zkrátka jako nové. A třeba celý následující rok je můžete zase jen běžně vytírat a neřešit je. A to se vyplatí.