Vydrží mramorové podlahy navždy tak nablýskané a bez jediného škrábnutí? A zaručí nám žulové obklady, že na danou stěnu už nikdy více nebudeme muset „sáhnout“? To jsou otázky, které si jistě klade každý, kdo si tyto přírodní dlažby a obklady pořizuje. Mramor a žula jsou takřka věčné – ale musíme jim věnovat dostatečnou péči, aby se nám takto odvděčily.

Základem je samozřejmě pravidelné čištění mramoru a žuly. A tím nemáme na mysli jen vlhký hadřík a otírání stěn nebo vytírání mramorových podlah. Tyto přírodniny potřebují zvýšenou péči – a to alespoň jednou za čas. Je třeba pořídit si vhodné čisticí prostředky a jimi je pravidelně omývat, aby neztrácely svou krásu a lesk. Nesmíme je ale poškodit chemikáliemi. A také je třeba dávat pozor, aby se neurážely rohy a desky a dlažby se tak neničily – pak totiž pomůže jen důkladná a nákladná rekonstrukce. Té se ale můžeme snadno vyhnout, pokud se jim budeme věnovat.

Profi čištění

Jak už bylo řečeno výše, pouhé otírání a vytírání nestačí. Chytří majitelé těchto skvostných dlažeb a obkladů už dobře vědí, že nejlepší službu jim prokáže profesionální firma, která se o tento druh kamene dokáže postarat na nejvyšší úrovni. Pokud si na pomoc zavoláte třeba pracovníky z firmy Čištění Express CZ, přivezou si s sebou veškerou potřebnou techniku a vyčistí žulu i mramor do posledního detailu i poslední spáry. Nezanedbají nic, odstraní veškeré šmouhy, usazeniny, nečistoty i mikroorganismy. A to ať už si u nich objednáte klasické čištění nebo třeba budete trvat na použití horké páry. Možností je spousta.

Impregnace zaručí lesk

Když je vše hotovo, není špatné zeptat se na možnost impregnace. I když většina firem to bere jako samozřejmost. Impregnace mramoru a impregnace žuly totiž zajistí., že tyto kameny zůstanou ještě i po další týdny a měsíce jako nové a nebudou se na nich usazovat nečistoty. A sami zjistíte, že tahle drobnost se po vás stane neocenitelnou a budete ji vyžadovat už pokaždé.