Stejně jako se mění trendy v módě nebo zvyky zákazníků v obchodních domech, mění se i způsoby čištění koberců. Pryč jsou doby, kdy stačilo občasné vysávání a k tomu jednou za dlouhý čas mokré vyčištění koberců. Dnes je in suché čištění, pěnové čištění a další moderní vychytávky!

Při běžném čištění koberců si můžete buď zapůjčit speciální přístroj, nebo povolat profesionály z čisticí firmy, kteří si veškerou techniku přivezou s sebou. Veškeré typy a druhy koberců dokonale vyčistí nejen různými k tomu určenými prostředky, ale hlavně je pečlivě umyjí vodou – takže zmizí veškerá špína, nečistoty i parazité a roztoči. Jenže pak abyste několik hodin po koberci nechodili, protože musí vyschnout, případně je třeba dlouho větrat a napomoci tak vysychání. Ale tomuto zvyku už pomalu odzvání, i když si samozřejmě běžné mokré čištění koberců můžete objednat stále, a to kdykoliv a kamkoliv. Je ale možné i požádat o mnohem specializovanější a zajímavější služby, které vás jistě nadchnou.

Vakuové i pěnové

Jedním ze způsobů čištění, kterému propadá čím dál více lidí, je takzvané vakuové čištění koberců, které zajistí dokonalé odstranění veškerých nečistot a špíny, a to do hloubky a s dlouhodobým efektem. Možné je i objednat si takzvané pěnové čištění koberců, kde, jak už jeho samotný název napovídá, se čistí za pomoci načechrané pěny. Ale využít můžete třeba i suché čištění koberců a další způsoby, jako je například antialergenní čištění koberců. Zkrátka výběr je široký a záleží na každém, co zkusí – a nebo co si nechá poradit od odborníků, kteří přesně vědí, která metoda je pro jaký koberec nejvhodnější a co spíše ocení majitelé firem či obyvatelé rodinného domu.

Desinfekce i aroma

Jasnou součástí takového čištění, které běžně zajišťují úklidové firmy, je také desinfekce koberců. Ta zajistí, že po pečlivém vydrhnutí veškerých částí koberců zbylé bakterie a roztoče dovyhubí desinfekce. Ale přitom nemusíte mít strach, že by jakkoliv ublížila vám nebo vašim blízkým. A pokud chcete mít služby naprosto dokonalé, můžete si přiobjednat třeba i aromatizaci koberců – pak se budete u sebe doma cítit jako ve skutečném ráji.